Ce am mai scris ?
Loading...
Sunday, January 5, 2014

Totul despre cremele potrivite tenului tau

3:57 PM

Cremele cosmetice sunt folosite de fiecare dintre noi, fie ca vorbim de femei sau chiar de barbati.

Le folosim fie pentru protejarea impotriva efectului soarelui, fie pentru tratarea uscaciunii pielii afectata de sapunurile alcaline sau le folosim pentru calitatile lor emoliente.

Datorita calitatilor lor pentru ingrijirea tenului, acestea se fabrica in zilele noastre intr-o gama variata, corespunzand tuturor tipurilor de piele. Pentru tenurile grase sunt recomandate numai cremele uscate si semigrase, fara ca utilizarea lor sa fie indispensabila, in timp ce pentru tenurile uscate folosirea cremelor grase adecvate constituie o necesitate.

In mod normal, pielea trebuie sa fie acoperita cu un strat subtire de grasime naturala, secretata de glandele sebacee. La unele persoane insa aceasta secretie este insuficienta, ceea ce duce la uscarea pielii. Lipsita de stratul ei protector de grasime si fiind in permanenta expusa intemperiilor, pielea se aspreste si se rideaza.

Cremele-de-fata-trebuie-folosite-inca-din-adolescenta

In astfel de cazuri, pentru mentinerea fragezimii si prospetimii obrazului, se impune aplicarea cremelor grase care sa suplineasca lipsa grasimii naturale. Aceasta crema nu trebuie folosita la intamplare. Primul indiciu de care trebuie sa tinem seama atunci cand alegem o crema de fata e natura tenului, uscat sau gras. De asemenea trebuie sa tinem cont si de cantitatea de grasime produsa de glandele sebacee, stiut fie faptul ca intre tenul gras si cel uscat exista nenumarate stari intermediare(tipuri de ten).

Deci in functie de gradul de grasime si uscaciune a pielii, se alege crema care contine cantitate mai mare sau mai mica de grasimi, sau care contine o cantitate mai mare de apa, in raport cu gradul de deshidratare a pielii.

Folosirea cremelor fara sa tinem seama de natura tenului poate crea neajunsuri serioase. Astfel, aplicarea unor creme uscate pe un ten lipsit de grasime duce la iritarea si inrosirea pielii, dupa cum suprapunerea unei creme grase pe un ten cu secretie naturala abundenta duce la formarea punctelor negre si chiar a cosurilor.

Va continua ….

0 comments:

Post a Comment

 
Toggle Footer